Hoppa till sidans innehåll
  • 170909 Mattias trea 300m ligg.jpgFoto: Stefan Pettersson
  • 170908 Mattias JSM vinnare 50m ligg.jpgFoto: Stefan Pettersson
  • 170909 Distriktslaget för Småland 1a 50 m ligg Fanny, Mattias och Johanna.jpgFoto: Stefan Pettersson
  • 170909 Ingelstad etta oc h Ålem trea föreningslag 50m ligg.jpgFoto: Stefan Pettersson
  • 170909 Mattias etta och Edvin trea 50m ligg.jpgFoto: Stefan Pettersson

JSM 2017

2017-09-13 14:57
JSM i Västerås avgjordes i helgen. Mattias dubbel JSM mästare i fält och 50m ligg. I 50m ligg gick Smålands distriktslag högst upp på pallen med Mattias, Fanny och Johanna. Ingelstad vann föreningslagtävlingen i 50m ligg.
  • Uppdaterad: 2017-09-13 14:57

JSM i Västerås började på fredagen med korthåll fält. Förhållandena på Stockkumla skyttecenter var nästintill perfekta med mulet väder och lite vind. Smålands enda deltagare var Mattias Pettersson från Ingelstad. Med endast tre missade skott så fick Mattias ställa sig överst på prispallen som Svensk juniormästare i korthåll fält.

Lördagen började med 300m ligg, här hade Småland bara två deltagare i Mattias Pettersson Ingelstad och Gustav Magnusson Ålem. Det var mycket disigt så här på morgonen och tavlorna var svåra att se men Mattias tog sig till final som nionde man. Väl i finalen så sköt Mattias upp sig till en tredje plats.

Efter finalen på 300m så startade 3x10 standardgevär 300m. Den enda deltagen från Småland var Mattias och han slutade på en åttonde plats.

På eftermiddagen sköts det 50m ligg. Här hade Småland flera deltagare. Nu blev vädret mycket bättre med vindstilla och molnigt. Till final hade Småland sex skyttar och på bana ett låg Mattias med 199 poäng från grundomgången medan Edvin Jeansson Ålem låg på bana fyra, tre poäng efter ledaren. Efter de tio skotten så såg det bra ut för Småland. Mattias låg etta, Edvin på andra plats och Fanny Börjesson Ålem hade spurtat från bana 18 till en delad tredjeplats. När enkelskotten tog vid började Malin Svedberg från Börksta att lägga sig i och hon tvingade fram en särskjutning om silvret mot Edvin. När finalen var klar stod Mattias som Svensk juniormästare och Edvin som bronsmedaljör.

Distriktslaget hamnade överst på prispallen med Mattias, Fanny och Johanna Andersson Jönköping. Föreningslag, där vann Ingelstad med Mattias och Johan Ottosson medan Ålem kom på en tredje plats med Edvin och Fanny. 

Söndagen bjöd på ställningsskytte och vädret bjöd på byiga vindar, men detta var inte Smålands starka sida. Dagen började med 300m och här var det bara Mattias som sköt. Det blev en plats i finalen men han hade inget med tät striden att göra. Senare på dagen tog 50m skyttet vid och här mönstrade Småland endast fyra skyttar. Johannes Magnusson Ålem och Johanna Andersson Jönköping tog sig till final, men tyvärr hade inte heller dessa med tätstriden att göra.

// Stefan Pettersson, 50m och 300m ansvarig SmSF:s Gevärssektion.

 

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post: Klicka här

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

 

Smålandsidrotten

Smålandsidrotten

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Per Enocsson, Knivshult 1
560 27 Tenhult

Kontakt:
Tel: 036-390071
E-post: This is a mailto link

Se all info