Hoppa till sidans innehåll

Föreningstränare 2 dagar

Vill du utveckla dig som tränare i din förening? Jobba mer planerat, målinriktat och med mer kunskap om skjutställning, teknik samt känna till grunden i nationellt och internationellt regelverk för kunna förbereda skyttar inför tävlingar. Då ska du fortsätta att läsa denna inbjudan till en spännande utbildningshelg 13-14 oktober med start kl. 8.30 på Hotel Royal Corner i Växjö och avslutas i luftgevärshallen på Lövåsen kl 16.30 på söndag. Föreningstränarutbildningen genomförs utifrån Svenska Skyttesportförbundets utbildningsstrategi. Du behöver inte ha någon förkunskap. 


Föreningstränarutbildningen startar på lördag med ledarskap, träningslära och info om administrativa verktyg utifrån ett tränarperspektiv. På söndag är utbildningen inriktad på 10m med betoning på stående samt grundläggande nationella och internationella regler för utrustning och tävling. Utbildningsdeltagarna som sover på hotellet behöver checka ut efter frukost eftersom söndagens utbildning genomförs på Lövåsen, strax utanför Växjö.

Lördagen Ledarskap, träningslära samt administrativa verktyg utifrån tränarens perspektiv. Startar kl. 8.30 och pågår till kl. 17.30. 

Kvällsmiddag: Kvällsmiddagen inkluderad i deltagaravgiften. För dem som väljer att sova över tillkommer en boendekostnad. (Se "kursavgift")

Söndagens utbildning startar kl. 8.30 i skyttehallen, Lövåsen och pågår till kl. 16.30, praktik och teori, Luftgevär 10m med betoning på stå samt inkl. regler nationellt och internationellt

Efter helgen har du fått med dig kunskap om träningsstadier, träningsplanering, mål, tränarinriktad organisationskunskap samt skjutteknik, skjutställning, utrustning, regler. Så du kan utveckla träningen mer för skyttar i föreningen. 

Ang. deltagaravgift och boendekostnad: Föreningar som tillhör Smålands Skyttesportförbund betalar en lägre deltagaravgift, 800 kr, utbildningsstödet som tidigare fanns att söka är borttaget. Deltagare från annat distrikt betalar 1.000kr. Utöver deltagaravgiften tillkommer eventuellt boendekostnad. För dubbelrum: 400kr/deltagare för enkelrum: 700kr/deltagare. Tisp: I flera kommuner finns det möjlighet att söka ett s k "Ledarutbildningsstöd" kontakta din kommun för mer info. 

Kursledare: Tommy Olsson, Kattis Andersson
 

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Sara Stamnestrø, Högaholmsgatan 1
576 32 Sävsjö

Kontakt:
Tel: 079-3341099
E-post: This is a mailto link

Se all info