Hoppa till sidans innehåll
Foto: Stefan Pettersson

Ålemskyttar i topp.

29 JUL 2015 23:59
199p gav Frida Börjesson Ålem en andra plats i klassen för de yngsta skyttarna, samma poäng som ettan från Roasjö. Storasyster Fanny tog brons i RM och klubbkompisen Kasper tog brons i öppna finalen. Smålands distriktslag tog brons
  • Skapad: 29 JUL 2015 23:59

Dag tre på SM veckan gick också den i Smålands favör. Efter en del strul med elektroniken där bana 1-10 slutade att fungera och därmed en del förseningar så var det dags för finalerna.

I den öppna finalen så hade Småland tre finalister. Ida Andersson Jönköping in som sexa, Mattias Pettersson Ingelstad in som sjua och Kasper Fingal Ålem in som åtta. Till finalen så krävdes 195 poäng så det var mycket bra att ta sig till finalen.

150729 Ålems föreningslag Ligg
Kasper till höger ses här tillsammans med Johannes, lagkompisen.
FOTO: Stefan Pettersson.
 

När finalen väl började så sken solen upp och det gjorde även Kasper som från sin åttonde bana sköt till sig en bronspeng! Ida och Mattias lyckades inte behålla sina placeringar utan fick se sig dala i placeringarna.

I klassen för föreningslag så tog Ålem en 5:e plats och Jönköping en 7:e plats.

150729 Veteraner Jan Nordstrand och Peter Fransson
FOTO: Stefan Pettersson
  I veteran finalen så hade Småland två deltagare i Jan Nordstrand Ålem gick in på 2a plats och Peter Fransson Algutsrum på en 6:e plats.

När sista skottet i finalen avlossats så hade Peter tagit en placering och avslutade som 5e bästa veteran, medan Jan tyvärr fick släppa ifrån sig andraplatsen och slutade till slut som 11.

I den allra yngsta klassen så tog Frida Börjesson Ålem (se nyhetsbilden) en fin andra plats med lika många poäng som ettan, nämligen 199 poäng! I RM klassen så placerade sig storasyster Fanny Börjesson Ålem på en 3:e plats och Edvin Jeansson Ålem på 6:e plats.

150729 SM Smålands distriktslag Ligg
Fr v. Anders Petersson Älmhult, Kasper Fingal Ålem, Johannes Magnusson Ålem, Ida Andersson Jönköping och Mattias Pettersson Ingelstad
FOTO: Stefan Pettersson
  Smålands distrikts lag kom på tredje plats en poäng efter Skåne. Smålandslaget bestod till stora delar av våra yngre skyttar (juniorer) och med de bra resultaten i RM klassen så ser återväxten i Småland ljus ut!

 

//Text och Bild Stefan Pettersson, korthållsansvarig.

 

Resultat och mer information:

Tävlingskalenderns SM evenemang

Hemsidan för SM 50m arrangör Jönköpings Skyttegille

Skribent: Kattis Andersson

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info