Hoppa till sidans innehåll
Foto: Josefin Warg Per Enocsson o Christer Claesson representerade Småland på Förbundsmötet i Bromma

Förbundsårsmöte

09 MAJ 2015 11:09
Årets förbundsmöte genomförs under helgen 9-10/5 på Bromma. Smålands Skyttesportförbund representeras av Per Enocsson och Christer Claesson.
  • Skapad: 09 MAJ 2015 11:09

Under lördagen presenterar Förbundsstyrelsen verksamheten för 2014 och sina planer för 2015.

Under 2014 har SvSF ökat med över 8000 medlemmar till 81 412 st. Observera att det är endast medlemmar som är registrerade i Idrottonline som räknas. Antalet licenslösare har ökat med 95 till 5700 och antalet utbildningstimmar har ökat med över 2000 tim.

Sammantaget har vi ett snitt på 72 medlemmar/förening i våra 1127 föreningar, var 14:onde medlem har löst tävlingslicens och antalet utbildningstimmar är 96 tim/förening.

Styrelsens målsättning för 2015 är 500 fler medlemmar, 50 fler licenslösare och 2000 fler utbildningstimmar.

Totalt hade förbundets ekonomi en omslutning på ca 22 milj och årets resultat var + ca 900 000 kr.

Sedan följde information om nya SäkB, dvs den instruktion som reglerar våra säkerhetsbestämmelser för skjutbanan. Instruktionen är ett samarbete mellan SvSF, Pistolskytteförbundet och Jägarorganisationerna. Sammanhållande i arbetet är SvSF.

Utbildning av nya Säkerhetsrådgivare, SäkR, kommer att ske i höst. Magnus Linnros, Vetlanda, är anmäld för Småland. Dessutom kommer det att utbildas en från varje pistolskyttekrets, 4 st, i Småland. Dessa kommer att stödja föreningarna och Polisen vid besiktning och ersätter tidigare SSO.

Den 26-27 sept kommer det att genomföras en C-domarkurs i Småland. Plats är ännu inte bestämd men Sävsjö är aktuell. Kommer att omfatta utbildning för gevär o pistol och ev ytterligare någon gren.

För redan utbildade C-domare finns möjlighet att deltaga på en internationell domarutbildning som Sverige skall genomföra den 12-14 februari 2016. Plats: Troligen Stockholm. Utbildningen sker på engelska.
Detta uppdrag ingår i åtagandet att genomföra Nordiskt Mästerskap för juniorer under 2016. Plats för NM är ännu inte bestämt.

Ungdomssektionen gör en presentation om barnidrott och FS presentera 2014 års verksamhets- och ekonomiska berättelse. Dessutom går man igenom propositioner och motioner som skall beslutas om på Förbundsmötet på söndagen.

--------

Söndagen började med kort repetion av lördagen.

Sedan genomfördes ett välregiserat årsmöte, förbundets verksamhet och ekonomi föredrogs och godkändes. De flesta val som genomfördes bestod av omval:
Ordförande Jimmy Persson och styrelsemedlemmar Lars Lennartsson och Margaretha Ekberg-Emilsson.

Efter årsmötet utdelades förtjänstmedaljer och Stora Grabbars märke.

Hela konferensen avslutades med lunch för representanterna från våra distrikt. I år var samtliga distrikt representerade vilket inte alltid bruka vara fallet. 

Skribent: Christer Claesson

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info