Hoppa till sidans innehåll
SvSF Utbildningsstrategi

Föreningstränarutbildning i Växjö

16 APR 2015 06:53
Bara några dagar kvar att anmäla sig till Föreningstränarutbildningen i Växjö 25-26 april. Utbildningen ingår i SvSF:s centrala utbildningshelg. Är du intresserad? Då ska du läsa hela nyheten.
  • Skapad: 16 APR 2015 06:53

SvSF har ett projekt som heter "Utbildningsstrategi 2017" Projektet startade 2013 med att SvSF utbildade Breddtränare som bl a har till uppgift att utbilda föreningsledare till Biträdande föreningstränare & Föreningstränare. Målet är att SvSF ska ha en färdig tränar- & ledarstruktur 2017.

Förra året i maj genomförde Smålands Skyttesportförbund utbildningen Biträdande föreningstränare, som var första steget i SvSF:s utbildningstrappa. Nu är det dags för steg nummer två - Föreningstränarutbildning.

INBJUDAN

Aktuella Utbildningar

Information

SvSF Tränar- & Ledarstruktur  

SvSF:s utbildningstrappa. Basen är biträdande föreningstränare, en utbildning som ger grundläggande kunskaper och som ger den nye föreningsledaren baskunskaper. Målet är fler bitr. föreningstränare i varje förening.

Nästa steg är Föreningstränare, en utbildning som ger kunskap i att hålla träning i alla dicipliner som föreningen tränar. Målet är minst en tränare i varje förening.

Föreningstränarutbildningen är uppdelad i två basblock; Ledarskap & Träningslära, som genomförs på södag 26 april. Basblocken är grunden i föreningstränarutbildningen och riktar sig till alla grenar; Gevär, Lerduva, Pistol och Viltmål.

För att man ska kunna titulera sig föreningstränare (och för att få diplomet) behöver man komplettera basblocken med grenspecifika block. När det gäller Lerduva, Pistol och Viltmål grenspecifika utbildningsblock, jobbar resursgrupperna i respektive sektion fortfarande med att ta fram utbildningsmaterial. Vilket gör att vi inte kan erbjuda grenspecifikt block för er i Växjö. Ni får tillgodoräkna basblocken och komplettera med ett grenspecifikt block senare.

Gevärs utbildningsmaterial är klart och pilotutbildningen genomfördes i december 2014 i Sävsjö. Under lördagen genomförs tre av fyra grenspecifika block för Gevär; BLock Luft/10m, Block Krut och integrerat i dem finns även Block Organisation/Regler.

SvSF:s Utbildningsplan Gevär  

De gröna rektanglarna illustrerar blocken i utbildningarna och varje block motsvarar 4 utbildningstimmar.

Längst ner i bild ser du två block för Biträdande föreningstränarutbildningen.

Ovanför dem ser du blocken föreningstränare. De två basblocken är är längst till vänster i bild. Röd sikte motsvarar ledarskap och guld sikte motsvarar Träningslära.

Under utbildningsdagen 25 april genomförs blocken Luft och Krut, integrerat med Organisation/regler.

(4 grenspecifika block) Grönt sikte motsvarar Organisation/regler, Blått sikte motsvarar de praktiska Gevärsblocken; Luft, Krut och Fält.

SvSF Utbildningsplanering GEVÄR uppd febr 2015   

Mer information om Föreningstränare

Skribent: Kattis Andersson
E-post: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info