Hoppa till sidans innehåll

Info med anledning av Covid-19

05 NOV 2020 15:37
  • Uppdaterad: 05 NOV 2020 15:37

Alla SDF i Småland var idag (5/11) inbjudna till ett digitalt möte med länsstyrelsen i Jönköpings län och RF-Sisu Småland.

En sammafattning av informationen med fokus på vår skytteverksamhet: 

De allmänna råden som beslutats gälla i Jönköpings län fram till och med den 24 november innebär att samlingar med fler än 50 personer inte får förekomma. Barn och ungdomsverksamhet för de som är födda 2005 eller senare får fortsätta. All idrottsverksamhet som är en del av skolverksamheten får fortsätta som tidigare(Skyttegym). Men inga samlingar/träningar i grupp utanför skoltid får förekomma enligt råden. 

Kommunerna i Jönköpings län har beslutat att all uthyrning av idrottsanläggningar stoppas under tiden som råden gäller. 

För de evenemang som är planerade att genomföras senare i vinter är rekommendationen att fortsätta planering och hoppas att läget förbättras så de allmänna råden kan lättas. Behöver föreningarna hjälp så bör de kontakta sin konsulent på RF-Sisu Småland. 

RF-Sisu Småland har bjudit in alla 725 föreningar i Jönköpings län till ett digitalt informationsmöte på måndag (9/11) kväll kl. 18:30. 

I eftermiddag kom även information om att Kronobergs län infört skärpta allmänna råd till den 26 nov. SmSF har inte fått någon information från dem så föreningarna i Kronoberg bör hålla sig informerade på annat sätt.

Tillägg av Christer Claesson: 
Region Kronoberg genomförde, tillsammans med Smålandsidrotten och regionens smittskyddsläkae, under fredagskvällen, 6/11, ett infomöte för föreningar om sina nya restriktioner. Du kan läsa mer HÄR  och info från Växjö kommun HÄR.
Råden är i princip samma som nämns ovan vad gäller Jönköping. Dock finns i dag inget beslut om att inte hyra ut idrottsanläggningar. Råden gäller t o m 20-11-26 men kan vid behov förlängas.

Vad gäller skytteanläggning så har vi erfarit att flera föreningar stängt sina lufthallar t o m 20-11-26. Viss ungdomsverksamhet undantaget.

Rekommenderade riktlinjer vid konstaterat smittfall i föreningen hittar du HÄR.

Tillägg den 10/11 av Dan Eriksson

Även Region Kalmar har från idag infört skärpta allmäna råd som gäller till den 8 dec.

Råden är desamma som för Jönköpings län. Föreningarna uppmanas att följa råden och hålla sig uppdaterade.

Skribent: Dan Eriksson
E-post: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info