Hoppa till sidans innehåll

Välkommen på en informationsträff med Arvsfonden!

25 MAR 2015 11:46
Arvsfonden inbjuder föreningar i Kronobergs län till information.
  • Skapad: 25 MAR 2015 11:46

Arvsfonden finansierar projekt och lokaler som skapar nya möjligheterför barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning.

I Sverigefinns det många föreningar och organisationer med nyskapande idéer som Arvsfonden är en möjlig finansiär för. Därför är vi nu ute på en Sverigeresa där vi besöker alla län i Sverige för att informera föreningar och tjänstemän om fonden och öka kännedomen om oss som en möjlig finansiär för nyskapande idéer. 

Under resan har vi hittills hunnit besöka 11 av Sveriges 21 län. Under besöken har vi träffat nästan 4 000 föreningsaktiva och drygt 400 tjänstemän. Nu har turen kommit till Kronobergs län. Under vårt besökhos er den 4 och 5 maj arrangerar vi två stycken informationsträffar i Växjö Konserthus (Västra Esplanaden 14, Växjö). Mötena är kostnadsfria och vi bjuder på kaffe och smörgås.

Kvällsträff – måndag 4 maj 2015, klockan 18.30-21.00 (ChristinaNilsson salen)

En träff för dig som är engagerade i en förening eller har en nyskapande idé. Läs mer om och anmäl dig till träffen på www.arvsfonden.se/4maj 

Dagträff – tisdag 5 maj 2015, klockan 09.30-12.00 (Ateljén) En träff för er tjänstemän som arbetar med barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning eller med att ge stöd och service till föreningarna i er kommun. Läs mer om och anmäl dig till träffen på www.arvsfonden.se/5maj

Se även bifogade inbjudningar.

Missa inte chansen att ta del av den här informationen från Arvsfonden– en möjlighet för utvecklingen av föreningslivet i Kronoberg.

Varmt välkommen!


PS: Hjälp oss gärna att sprida information om träffarna i era kanaler och till de personer som ni tror skulle vara intresserade av att gå på något av mötena.

Om Arvsfonden

Arvsfondens uppgift är att fördela pengar till projekt av och med barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. En förening som har en nyskapande projektidé för dessa grupper kan få finansiering ur Arvsfonden för att genomföra den. En förening kan också söka pengar ur fonden för att bygga eller anpassa lokaler som krävs för en nyskapande verksamhet. Arvsfonden finansierar inte ordinarie verksamhet utan det måste vara ett nyskapande projekt med hög delaktighet från målgruppen.  Även offentlig huvudman kan söka pengar från Arvsfonden( i nära samarbete med en ideell organisation).
Under 2014 fördelade Arvsfonden 615 miljoner kronor till 427 stycken nyskapande projekt och lokaler runt om i Sverige. I Kronobergs länfördelades drygt 20 miljoner kronor till 14 stycken projekt. Vihoppas nu på att ännu fler projekt startas upp i Kronobergs län medhjälp av pengar från Arvsfonden.

Läs mer på:www.arvsfonden.se

Skribent: Christer Claesson

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info