Hoppa till sidans innehåll
Foto: Okänd

Ingelstads säsongsuppstart ett utvecklande äventyr!

07 MAJ 2016 08:50
Ingelstad Skyttegille bestämde sig för att göra "lite mer" av uppstarten inför krutsäsong. Det blev en helg i Sävsjö på Skyttecenter och Boda Borg. Det genomfördes Skyttekortsutbildning, Ledarutbildning, styrelseutveckling och samtidigt praktisk skytteträning, med avbrott för god mat och massor med tillfälle att prata, skratta och umgås! Hur är det möjligt? Jag ställer frågorna till Bertil, Ingelstad SG . . .
  • Skapad: 07 MAJ 2016 08:50

Hur väcktes idén om aktiviteten?

Vi har under en tid tyckt att vi ville ha en Kickoff inför sommarsäsongen och efter kontakt med Carl, Ingelstad SG:s konsulent på SISU, fick vi till upplägget. Så det blev Studiebesök på Sävsjö Skyttecenter, Ledarutbildning, styrelseutveckling, medlemsvård på Boda Borg, utbildning i Gevärsskyttekortet och korthållsträning.

Hur bestämdes innehållet?

Vi försökte få ett innehåll så vi kunde aktivera både barn och föräldrar samtidigt och så lite medlemsvård.

Vilken målgrupp valde ni? 

Målgruppen var de skyttar som hade lite vana vid korthållsskytte tillsammans med föräldrar och styrelse 

Berätta om aktiviteterna ni gjorde?

Vi samlades en lördag morgon på Sävsjö Skyttecenter där vi  började med Barnledatutbildning för föräldrar (förhoppningsvis nya ledare) som Carl Blomkvist på SISU höll i. Samtidigt var Barnen i skyttehallen och hade grundträning i korthåll som Mattias Lydén och Mattias Pettersson höll i. Sen blev det lunch och ett par timmars aktivitet på Boda Borg.

Senare under eftermiddagen åkte vi tillbaka till Skyttecentret för Idéarbete kring sponsring och marknadsföring i Framtiden IF (Hur vi önskar att föreningen är år 2020) för föräldrar och styrelsen och samtidigt var barnen och tränade korthållskytte. Kvällen avslutades med middag på Ljunga Park och övernattning på Boda Borgs Vandrarhem.

Söndagen ägnades åt Skyttekorts utbildning och praktisk tävlingsträning i skjuthallen, utbildare och examinatör Mattias Lydén. Under dagen gjorde av brott för lunch samt besök på Skytteinternatet.

Hur tror ni aktiviteten formar den fortsatta föreningsverksamheten?

Barnen har fått en ökat sammanhållningen och fått en mycket bra grundträning. Föräldrarna har fått en bra grund för att bli nya ledare.

Hur finansierade ni aktiviteten?

Vi finansierade aktiviten med Bidrag från SISU idrottslyftet och resurstimmar.

Vi sökte bidrag även via Skyttesports Idrottslyftet vilket lät mycket lovande i förhandskontakterna med skyttesport. Men veckan innan fick vi besked att vi inte fick några bidrag därifrån. Detta gjorde att vi fick ändra lite i upplägget. Med ett billigare boende och så fick deltagarna betala en lite summa. Återstoden fick föreningen tillföra.

Vilka tips kan ni ge till andra föreningar efter er aktivitet? 

Planera aktiviteten ganska långt i förväg så ni vet vad vilka resurser ni har att röra er med. Ta hjälp av och håll kontakt med er SISU-konsulent och använd den resursen både för en aktivitet lik denna men också för mindre aktiviteter i föreningens ordinarie aktiviteter.

Har ni nya utbildningsplaner/aktiviteter på gång? Om, vilka/vad?

Att det blir nya aktiviteter har vi bestämt oss för men inte riktigt vad. 

Övrigt att tillägga?

Det blev helg med mycket skratt och glada miner med dessa underbara barn och föräldrar. Aktiviteten gav möjlighet till diskussioner som lett till många nya idéer. Åter en uppmaning till alla skytteföreningar - Se till att fortsätta/starta samarbete med SISU,  utan den hjälpen hade vi inte fått ihop det.

Uppmaning från Bertil och mig - samarbeta med Er SISU-konsulent!

Stort tack till Bertil Lydén, Ingelstad Skyttegille som tog sig tid att svara på mina frågor. Jag hoppas att Ingelstads aktivitet kan inspirera andra föreningar att göra något liknande - att med hjälp av SISU skräddarsy en aktivitet för just Er förening!

Har ni frågor om utbildning? Välkommen att kontakta mig!

Skribent: Kattis Andersson, SmSF utbildningsansvarig
E-post: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info