Hoppa till sidans innehåll
  • 180818 UppropFoto:
  • 180818 SannaFoto:
  • 180818 TrädfällningFoto:
  • 180818 Gustav, Frida, Johan, Fanny, Erik och SannaFoto:

JSM 2018

22 AUG 2018 07:08
Årets JSM var ingen höjdare för Småland. Det var endast sex st. Smålänningar fördelat på två föreningar, Ingelstad och Ålem, som hittade till Ramsele. Tyvärr fick vi ett sent avhopp vilket innebar att vi endast fick ett distriktslag i Kh ligg.
  • Skapad: 22 AUG 2018 07:08

Korthåll Fält

Tävlingen började på fredagen med Kh fält. Det var en mycket trevlig fältskjutning där vi gick hela tiden i den norrländska terrängen och ingenting på vägar. Det var en hel del byiga vindar så det var mycket svårskjutet och våra chanser blåste bokstavligen iväg. Lite plåster på såren var att det bjöds på hembakta bullar och saft efter halva rundan.

Korthåll liggande 

Lördagen började med liggande skyttet, men också här blåste vi bort i de nyckfulla vindarna. Erik från Ålem var den enda Smålänningen som tog sig till final men tyvärr hade han inget med toppstriden att göra. Det enda roliga som hände i finalen var att tavla ett kom i skugga och var gör man då i Norrland? Jo man tar fram motorsågen och sågar ner fyra träd så att solen åter lyser på tavlan! På eftermiddagen så tog ställningsskyttet vid men där hade vi ingen deltagare.

Gevär 6,5

På söndagen var det dags för 6,5 skyttet och här var det endast Gustav från Ålem som sköt för Småland. Han tog sig till final och där försvarade han sin 11:e plats. Inter heller här hade vi någon ställningsskytt.

Synd att inte fler skyttar från Småland hittade hit för det var en mycket väl arrangerad tävling på en fin anläggning.

Skribent: Stefan Pettersson, 50m/300m ansvarig Sm Gevärssektion

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info