Hoppa till sidans innehåll
Foto: Eva Sundqvist JSM Guld Mattias Pettersson

JSM Guld för Mattias Pettersson, Ingelstad

23 MAR 2015 19:01
Mattias Pettersson Ingelstad, ende medaljören av de sex smålänningarna vilka tog sig till JSM- och SM-final och för Mattias blev det den ädlaste valören – JSM GULD! För damjunioren Isabell Edman blev det två fjärdeplaceringar, en i JSM och en i SM.
  • Skapad: 23 MAR 2015 19:01

SM och JSM sköts i år på ”hemmaplan” för smålänningarnas i Sörabys nya skjuthall som stod klar lagom till SM tävlingen. Under lördagen sköts JSM finalerna med en smålänning i DJ finalen och två i HJ finalen. I herr junior finalen klättrade Mattias uppåt genom hela finalen och inför de sista skotten blev det en spännande kamp om medaljplatserna mellan Andreas Christiansson, Emil Bjärehäll och Mattias. Mattias behöll fokus och stod som segrare och är nu Svensk Juniormästare.

Isabell Edman sköt i damjunior finalen även denna en mycket jämn och spännande final. Isabell var kvar i finalen tills fyra skyttar återstod. En fjärde plats blev hennes placering. Tredje småländske finalisten Erik Sundqvist slutade på en åttonde plats.

SM finalerna sköts på söndagen. Tre smålänningar gick till final. Gullaboskyttarna Dennis Teorin och Johanna Jonsson och Isabell Edman, Jönköping. För Isabell blev det andra final den här helgen. Två spännande och jämna finaler utspelades där det endast skilde en tiondel mellan ettan och tvåan i både herr och dam finalen.

Dennis Teorin var kvar i finalen tills fyra skyttar återstod, då var det hans tur att lämna finalen som fyra. Isabell Edman fick sin andra fjärdeplacering den här helgen. Johanna Jonsson kom på sjätte plats.

Sammanställd resultatlista hittas i evenemanget i Tävlingskalendern

Skribent: Eva Sundqvist & Kattis Andersson

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info