Hoppa till sidans innehåll

Mikael Nilsson nära finalen

15 SEP 2013 20:30
Under helgen avgjordes i Göteborg årets 4:e och sista Europacup för grov- och standardpistol. Jonas Fyrpihl gjorde en bra match på Standardpistol, med personligt rekord, som räckte till vinst och plats i finalen.
  • Skapad: 15 SEP 2013 20:30

Två smålandsskyttar, Jonas Fyrpihl och Mikael Nilsson, båda tävlande för Växjö Pistolklubb, deltog på årets 4:e och sista Europacup i Göteborg. Vid varje deltävling få de fyra bästa i resp gren en plats i finalen så det var mycket nerver i tävlingen.

I grovpistolen var Mikael bäst av våra skyttar på en 9:onde plats med samma poäng, 572, som 8:onde skytt men en innertia mindre. Det gjorde att han missade finalen med minsta möjliga marginal. 

I standard gjorde Jonas en mycket bra match. 570 var nytt personligt rekord med 3 poäng, en poäng som räckte till seger och en finalplats. Här hamnade Mikael på 10:onde plats med sina 555 poäng. Skytten på 8:onde plats hade 556 och tog sista finalplatsen. Väldigt nära igen för Mikael alltså.

Både Jonas o Mikael kom direkt från träningsläger i Granada där man testat nästa års VM-banor. Lägret genomfördes samma vecka som VM arrangeras 2014 och var första steget i en VM-satsning.

Länk till helgens resultat

Skribent: Christer Claesson
E-post: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info