Hoppa till sidans innehåll

Karin Blom Jönköping börjar 2014 med finaler och SM Guld!

19 JAN 2014 16:30
Svensk Mästarinna Lg 10m 2014 - Karin Blom, Jönköping som efter en fantastisk final vinner SM GULD. Karin startade året med finalskjutning på Swedish Cup:s tre internationella tävlingarna. 9 jan tillkännages att hon är en av tre gevärsseniorer som blivit uttagen till EM i Moskva och idag vinner Karin SM GULD. Som om detta inte vore nog gör hon ett fantastiskt framträdande i Sveriges television. Karin Blom, en Mästare i flera avseenden! Damjunioren Mathilda Sjöström Vimmerby hamnar lite i skuggan av Karins guld, men Mathilda stod också på prispallen som Bronsmedaljör i DJSM.
  • Skapad: 19 JAN 2014 16:30

Swedish Cup tre finaler för Karin

Skytteåret 2014 började med Swedish Cup som för 10 året i rad genomförde 3 dagars tävling med ett internationellt deltagande och i år deltog skyttar från Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Schweiz och Tyskland deltog. Med rekordmånga anmälda skyttar, 603, var det 417 luftgevärsskyttar. 53 gevärsskyttar från 13 föreningar i Småland, där Gullabo med 17 anmälda skyttar blev den överlägset mest representerade föreningen från Småland, följt av Anderstorp med 11 skyttar.   

Av våra Småländska skyttar hittar vi damsenioren Karin Blom Jönköping i final varje dag och avslutar sina finaler strax utanför pallplats varje dag. Övriga Småländska finalister blir dag ett; damsenior Sabina Fagerlund Söraby vidare till final och grundomgången var hennes personbästa på 411,2 och herrjunioren Matthias Sjöström Vimmerby kommer tvåa i grundomgången och slutar med en sjätte plats. I klass HS2 kommer Alvesta skytten Joel Gustafsson på en fjärdeplats. Dag två ser vi förutom Karin även damjuniorskytten Michaela Arvidsson Skillingaryd i final.
(För mer information om Swedish Cup 2014)

 

Karin uttagning till EM i Moskva

Swedish Cup är sista tävlingen för Svenska eliten att visa resultat för uttagning till EM. Fyra dagar efter tävlingen avslutades tillkännages att Karin Blom Jönköping är en av tre uttagna senior gevärsskyttar. Hon kommer att tävla på onsdag 5 mars. Utöver skyttar bör också nämnas att Michael Fasth Söraby åker till EM som ledare för gevärsjuniorerna.


DJSM Bronsmedalj till Mathilda Sjöström Vimmerby på lördag

I lördags avgjordes JSM Lg 10m i Umeå. 23 Smålandsjuniorer, 6 herrjuniorer och 18 damjuniorer.

Mathilda Sjöström
 
  Dam juniorfinalen domineras av Mathilda Sjöström Vimmerby som börjar med att leda finalen och avslutar som Junior SM Bronsmedaljör.

Övriga finalister från Småland är Maria Bondesson Gullabo på femte plats och klubbkompisen Gabriella Johansson på sjunde plats.

I herrarnas juniorfinal finns Smålandsskytten Mathias Sjöström Vimmerby som avslutar finalen på en femteplats. I kvalet/grundomgången bland de yngsta juniorerna Dam/Herr junior C finns Smålands Linnéa Svensson Skillingaryd på en andra plats och Albin Alexandersson Gullabo på en tredje plats. Dam/Herr junior B hittar vi Maria Bondesson Gullabo på en andra plats och Johannes Magnusson Ålem på en tionde plats. Dam/Herr junior A blir Gabriella Johansson Gullabo trea och Mathias fyra.

I Lagtävlingen för DJ 3x40 skott blir det silver till Gullabos damjuniorer Maria Bondesson, Johanna Jonsson och Emelie Forsberg.


Resultat JSM

  140118 Lag DJ Silver till Gullabo 

 

SM GULD till Karin under söndagen

Under söndagen startade 37 seniorer från Småland. 23 damer och 14 herrar. 

SMGULD till Karin Blom Jönköping  

SM GULD TILL KARIN.

Repotage: Skytte

SVT Play
(tillgänglig till 19/1-15)

I grundomgången är Karin Blom är bästa Smålandsseniordam på femte plats följt av Maria Bondesson på femtonde plats.

Dennis Trouin Gullabo är bästa Smålandsseniorherrar på åttonde plats i grundomgången följd av klubbkompisen Martin Ohlsson på tionde plats. Lite i skuggan av guldglädjen hittar vi Dennis som gick till herrarnas final och avslutar SM på en sjätteplats.

 

Fler medaljer ...

Brons till Jönköpingsdamerna i Lagtävlingen, med Karin, Isabella Edman och Emma Johansson.   140119 Jönköping Damer SM Brons Lag Lg10m
140119 Gullabo SM Brons Lag Lg10m Herrar   Brons till Herrlaget från Gullabo, med Dennis Trouin, Martin Ohlsson och Albin Alexandersson.

Resultat SM

Skribent: Kattis Andersson

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info