Hoppa till sidans innehåll

Kom ihåg att betala tävlingslicens 2016

15 DEC 2015 20:48
Kom ihåg att betala tävlingslicens för 2016. Alla skyttar som under 2016 fyller 15 år eller är äldre, som tävlar mot skyttar från andra föreningar behöver lösa tävlingslicens. I tävlingslicensen ingår en prenumeration på tidningen Svensk Skyttesport.
  • Uppdaterad: 16 DEC 2015 16:17

Betala tävlingslicens för 2016

Kom ihåg att betala tävlingslicensen som från och med 2016 gäller kalenderår. Påminn gärna dina klubbkamrater!.

Ange ditt Idrotts ID nummer, tävlingslicens år, gren och förening när du betalar licensen.

ExempelIID00526142 TL2016 Gevär Förening/Klubb/Gille

Ditt unika IID nr får du när föreningen lägger in dig som medlem i föreningens IdrottOnline (IOL) medlemsregister.

LÄNK:  Tävlingslicens SvSF

Vem kan ge mig mitt IID nr?

Föreningens IOL ansvarig kan genom att logga in på sin hemsida, välja fliken administration välja person i vänstermarginalen söka dig som medlem och ge dig ditt IID nr. Har du lämnat  en e-postadress, har du troligen fått egen inloggning till IOL Min sida, där hittar du ditt IID nr.

Vilka i föreningen har tävlingslicens?

IOL administratör kan se vilka i föreningen som har licens genom att välja fliken Administration - licens i vänstermarginalen och klicka på personliga licenser. Välj atkuell licens i rutan för licenstyp och klicka i rutan för "Sök personer med vald licenstyp". (På samma plats kan föreningen också hitta vilka som har skyttekort)

Skyttekortsexamen

Vill du lösa tävlingslicens för första gången, behöver du ha skyttekort, som är ett bevis på att du klarat examen i en grundläggande utbildning för skyttar där grundläggande säkerhet och vapenhantering ingår. Skyttekortsutbildningen avslutas med ett examensprov.

Du vänder dig til din föreningsledare. Föreningen ansvarar för utbildningen, som kan genomföras som en lärgrupp (studiecirkel) Utbildningsmaterialet, en grundhäfte och ett grenspecifikt häfte finns som pdf på Svenskaskyttesportförbundets hemsida. Genom länken nedan hittar du utbildningsmaterial och när utbildningen är färdig kontaktas examinatör, vilka också hittas i länken nedan.

LÄNK:  Skyttekort

Har du frågor, hör gärna av dig!

Lycka till 2016 !!!

 

Tillägg av Christer Claesson

Som tävlingsarrangör kan du enkelt ladda hem en excelfil med förteckning över samtliga lösta licenser för alla föreningar. En sådan kan vara bra att ha när man arrangera tävlingar.

På förbundets hemsida väljer du Tävlingsverksamhet och sedan Har deltagarna tävlingslicens? i listen till vänster. För att kunna ladda ner listan måste du ange ett lösenord. Kontakta din distriktsstyrelse så få du detta.

I den nedladdade excelfilen kan du enkelt söka på förening eller namn. Filen uppdateras kontinuerligt så tänk på att ladda ner den senaste inför tävling. I filen för 2016 finns redan över 3300 licenslösare och det kommer säkert att öka till närmare 6000 under året.

Skribent: Kattis Andersson
E-post: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info