Hoppa till sidans innehåll
Foto: Annika Arvidsson Michaela blott 0,2p från att tangera sitt Sv. rekord 416,4p

Michaela Arvidsson tvåa i Fredrikstad, Norge.

03 DEC 2014 07:44
och tävlingsdag nummer två vann hon grundomgången med ett resultat som nästan tangerade hennes Svenska rekord på 416,4p, 0,2p skilde.
  • Skapad: 03 DEC 2014 07:44

Michaela Arvidsson, Johanna Arvidsson och Linnéa Svensson från Skillingaryds SkytteGille har i helgen varit i Fredrikstad i Norge och tävlat.

Tävlingen innefattar en grundomgång på lördagen med efterföljande final för de åtta bästa i respektive klass och likadant på söndagen.

Michaela Arvidsson som nu tävlar som damsenior kom fyra i grundomgången med 411.6. I den efterföljande finalen blev hon tvåa efter Andrea Franzen från Kvibergs SF, Sverige, trea blev May Elisabeth Nordahl från Norge.

Både Johanna Arvidsson och Linnéa Svensson tävlar i klassen damjunior. Johanna hade i grundomgången 404 och Linnéa hade 403,3. Det räckte inte till final men de var inte långt efter. Det krävdes 405,7 för att komma till final i damjuniorklassen på lördagen. Vann gjorde Karoline Hansen, tvåa Sina Busk och trea blev Regine Nesheim, alla från Norge. Johanna var bästa svensk på plats 12 och Linnéa kom på plats 16.

Den andra tävlingsdagen i Fredrikstad sköt Michaela Arvidsson en fantastisk grundomgång och vann med 416.2 vilket är hennes andra bästa resultat i tävlingssammanhang. I finalen sedan slutade hon på en femteplats. Vann gjorde Malin Westerhiem, tvåa Marianne Berger och trea blev Siw Anita Dramstad alla från Norge.

För Linnéa börjar grundomgången skakigt men sedan återhämtar hon sig och får ihop ett resultat på 405,9 som är hennes tredje bästa. Linnéa hamnar på plats 9 precis utanför finalplats. För Johannas del så börjar det också lite skakigt men till skillnad från Linnéa så får inte Johanna ihop det hela och slutar med 399,6. Vann gjorde Karoline Hansen, tvåa Regine Nesheim och trea blev Helene Johansen Vikören, bara norrmän här med.

Tävlingarna avslutas sedan med en superfinal där de åtta bästa totalt från alla klasserna deltar. Första pris är hela 5000 Nok. Här slutade Michaela på plats sju, vann gjorde Sina Busk från Norge.

Kan nämnas att på denna tävling så är det gott om duktiga skyttar från Norge med insatser från både VM och OS. Från Sverige deltog bland andra ettan i riksrankningen i herr och ettan, tvåan och trean från damernas lista. Så det fanns många bra skyttar på plats i Fredrikstad i helgen.

TEXT: Annika Arvidsson.

 

I värnamo.nu kan vi läsa om tävlingen och även se två bilder.

LÄNK:  Värnamo.nu

 

Uppmaning:
Annika har under en tid jobbat för att sprida skytterelaterade nyheter i den lokala tidningen. Syftet är att visa att skyttesporten finns och att den lokala föreningen är aktiv.

Har du något att berätta om händelser aktiviteter i din gevärsförening, som kan vara av intresse för andra Småländska gevärsföreningar? Här nedan hittar du kontaktuppgifter till ansvariga.

Kontaktuppgifter till Gevärssektionen
Luftgevär - Eva Sundqvist
Korthåll - Stefan Pettersson
Gevär - Magnus Linnros och Patrik Nilsson

/Kattis Andersson, utb. ansvarig SmSDF

Skribent: Annika Arvidsson genom Kattis Andersson

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info