Hoppa till sidans innehåll
Foto: Ulf Börjesson Ålems Skyttar

SSM Gevär och korthåll bana.

06 JUL 2015 06:48
Totalt 19 Smålänningar till final under söndagen. Ålems skyttar dominerade på bana; Edwin, Johannes, Fingal guld, Frida och Erik silver. Mattias från Ingelstad tog silver i stl 300m och guld i korthåll fält
  • Skapad: 06 JUL 2015 06:48

SSM Korthåll 50m bana

Söndagens korthållsskytte gick i bra ur en småländsk synvinkel och speciellt bra gick det för Ålems skytteförening. 

Söndagens korthållsskytte började med ligg omgångarna. När resultaten började komma upp på resultattavlan så uppdagades att arrangören bara hade en kuddfinal och en rem final. Juryn fick sammankallas till ett möte och det beslutades att man skulle följa regelboken med en ungdoms-, junior-, senior- och veteranfinal. Ställningsomgången genomfördes och sedan var det dags för finalomgångarna. Småland hade totalt 19 st. skyttar till de olika finalerna. I ungdomsfinalen så vann Edwin Jeansson Ålem före Frida Börjesson Ålem efter att två särskiljningsskott krävdes. Juniorfinalen slutade med smålänningar på de fem första platserna. Johannes Magnusson Ålem vann före Erik Andersson Ålem och Erik Sundqvist Berga sedan följde Mattias Pettersson Ingelstad och Albin Alexandersson Gullabo. Kasper Fingal Ålem vann seniorfinalen och i veteranklassen blev det tyvärr inga medaljer. Småland blev bästa distriktslag och bästa föreningslag blev Ålem.

I ställningsfinalen så vann Erik Sundqvist Berga Juniorfinalen med Mattias Pettersson Ingelstad som tvåa. De småländska ställningsveteranerna blev också här utan medaljer men Kasper Fingal Ålem vann seniorklassen. Småland blev tvåa i distriktslag. 

Efter finalerna så började fältskjutningen. Det var en inte så lång bana att gå men arrangören hade fått plats med sex stationer med huvudsakligen mål på långa avstånd. Solen sken och det gick åt en del vätska för skyttarna. När banan var avklarad så var det bara Mattias Pettersson Ingelstad som försvarade Smålands färger genom att vinna liggande klassen. Det var den enda medaljen för Småland i fältskyttet. Smålands distriktslag kom på en tredje plats. Prisutdelningen för fältrundan var klar först 19.30, så det blev en lång dag i Ringamåla. Det blev en bra dag för Småland och en speciellt bra dag för Ålems skytteförening.

Resultat

// Stefan Pettersson, 50m ansvarig

 

SSM Gevär 300m bana

I lördags genomfördes gevär banan i Karlshamn. I ställnings finalen för juniorer blev det en rafflande uppgörelse som slutade med att Mattias Pettersson, Ingelstad tog sig från en tredje till en andra plats och fick med sig ett silver. I Senior klassen blev Magnus Linnros 10a.

I liggande mästerskapet tog sig alla Smålänningar till final, 4 st. Bäst lyckades Mattias Pettersson i junior klassen. Han sköt till sig guld medaljen med den äran. Ledde från start till mål. I senior klassen slutade Magnus Linnros på en 10e plats även här. Och i veteran klassen blev Anders Wahlin, Sandby Gårdby fyra och Leif Janzon, Degerhamn slutade sexa.

Nästa tävling hoppas jag på lite större deltagande från Smålandsskyttar!

Resultat

//Magnus Linnros, 300m ansvarig och ordförande i Sm Gevärssektion.

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info