Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jörgen Olsson

Småländska Gullabo Johanna åker till EM i Holland.

26 JAN 2015 07:02
Juniorernas EM uttagning och uttagningen till landskampen mot Norge och Danmark är klar. Johanna tog andra platsen och uppnådde poänggränsen till EM i Holland. Linnéa, Erik och Mattias kvalade in för landskampen mot Norge och Danmark.
  • Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:10

I helgen sköts EM uttagning för juniorerna i Linköping. De tio högst rankade dam och herrjuniorerna sköt om landslagsplatser till EM. För att få åka till EM ska damjuniorerna ha uppnått 411,5 och herrjuniorerna 417,0 samt placerat sig på en av de tre främsta platserna då de båda grundomgångarnas från helgens tävling räknats.

Fem smålandsskyttar hade kvalificerat sig till uttagningstävlingen i Linköping. Tre damjuniorer och två herrjuniorer.

Johanna Jonsson, Gullabo placerade sig på andraplats och har också uppnått 411,5 och är därmed EM skytt. Johanna åker till EM i Arnhem i Holland i början av mars för att representera Sverige.

Linnéa Svensson, Skillingaryd kom på fjärde plats. Hon är uttagen till landskampen mellan Norge, Danmark och Sverige. Erik Sundqvist, Berga vann herrjuniorernas uttagningstävling men har inte uppnått kvalgränsen för EM. Han är uttagen till landskampen mot Norge och Danmark.  Mattias Petersson, Ingelstad kvalificerade också sig till landskampen genom att placera sig bland de sex främsta.

Mathilda Sjöström, Vimmerby var den femte smålandsskytten, hon nådde inte någon av de sex främsta placeringarna bland damjuniorerna.

Skribent: Eva Sundqvist, Luftgevär

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info