Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Gustavsson Erik Sundqvist silver ind.junior i landskamp mot Danmark

Erik & Fredrik sköt kh för Sverige.

26 AUG 2013 18:36
Erik Sundqvist, Berga individuellt silver och Fredrik Karlsson, Jönköping deltog i Sveriges seniorguldlag mot Danmark. Landskampen avgjordes under lördag och söndag i ett blåsigt Ystad.
  • Skapad: 26 AUG 2013 18:36

I helgen avgjordes korthållslandskampen mellan Sverige och Danmark bland de uttagna skyttarna hittar vi Smålänningarna Erik och Fredrik.

I den individuella tävlingen på lördagen lyckades junioren Erik Sundqvist, Berga bäst, som ni ser på kortet ovan är det en silvermedalj som hänger runt halsen på Erik. Han berättar att han tycker att omgång ett var rätt okej. Vinden fick alla skyttar kämpa med under hela tävlingen. Erik säger att det blåste från alla håll och han fick anpassa till vinden hela tiden. Danskan låg etta genom omgång ett och två, hon gick in i finalen med 12 poängs ledning. Finalen gick jättebra säger Erik, han plockade in 6 pinnar på Danskan och är nöjd med sin finalskjutning. 

När jag pratar med Erik är han i färd med att packa för att åka till JSM och därefter blir det Smålandsmästerskapet korthåll fält i Figeholm. Efter det är korthållssäsongen slut och då blir det luftgevär. 
Det passar Erik att skjuta året om. Vilket skytte som är roligast kan Erik inte riktigt svara på, han tycker allt är roligt, fast på olika sätt. Eriks resonerar och säger att korthållet är kul med ställning och fält. - Lite mer jobb så klart säger han och ler, banorna ska ju plockas fram och ställas tillbaka. Då är luften lättare och luftgevärstävlingarna är roligare, för att det är fler skyttar på tävlingarna avslutar Erik.    

 

Fredrik Karlsson, seniorlaget

Foto: Magnus Gustavsson

 

Fredrik Karlsson, Jönköping ingick i guldlaget. Han säger att det var okej skytte i ligg och knä, men han hade problem i ståskyttet hela helgen. Banan i Ystad är blåsig och Fredrik säger att hans självförtroende i stå inte gav tid att vänta på vinden. Fredrik förklarar, för att vänta in vind och skjuta bra skott så behövs mer rutin och träning. Det blir gärna att man skjuter bra skott i fel vind och dåliga skott när man stressar för att vinden är rätt. Fredrik blev pappa för något år sedan och han reste mycket i det jobb han hade tidigare. 
- Så tiden har inte riktigt räckt till för så mycket skytte som man skulle önska. Nu har han bytt jobb och är mer på hemmaplan. Så Fridrik hoppas på att det blir lite mer tid till att skjuta luftgevär i höst och vinter. Men än är säsongen inte slut. - I nästa vecka blir det klubbmästerskap.

Om Fredrik jämför så tycker han att korthållsskyttet absolut är det roligaste. - Det är mer omväxlande och krävande med tre ställningar och dessutom får man med momentet med yttre påverkan som vind, ljus, värme och kyla osv.
Någon satsning för Fredrik del blir det nog inte, - Den tiden är nog tyvärr förbi.

 

GULDYRAN bland alla deltagande skyttar!

GULDYRA efter seger för seniorlaget

Foto: Magnus Gustavsson

Mer information: SvSF hemsida

Alla resultat arrangörens hemsida

Skribent: Katarina Andersson
E-post: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info