Hoppa till sidans innehåll
Foto: Niclas Ottosson Fredrik Karlsson, Jönköping. Dubbel Smålandsmästare

Smålandsmästerskap Gevär 50m nat

05 AUG 2013 08:52
Fredrik Karlsson, Jönköping blev dubbel Smålandsmästare i ligg respektive ställning. Edvin Jeansson från Ålem kan, efter söndagens mästerskap på Lövåsens skjutbana, titulera sig Smålandsmästare liggande med stöd.
  • Skapad: 05 AUG 2013 08:52

Smålandsmästerskap 50 m nat - liggande med stöd.

SmMS 50m ligg m stöd

Foto: Niclas Ottosson
  Mästare blev Edvin Jeansson från Ålem. Edvin ledde efter grundomgången och behöll ledningen under finalen. Han är nöjd med sitt skytte både i grundomgången, med många innertior, och finalomgången. Edvin berättar att han inte skjutit på Lövåsen tidigare, han tycker att banan var svår då ljuset gick upp och ned i tavlan, samtidigt som vinden påverkade skyttet. Edvin ser fram emot fler tävlingar i korthåll. Han hoppas gå vidare till finalen i Elitserien kh som avgörs i Eskilstuna i början av oktober.

Amanda Karlsson, Gullabo och Mattias Pettersson, Ingelstad gick till final på samma poäng, bara innerträffar skilde skyttarna åt. Amanda stärkte sin poäng mot Mattias. Silvermedaljen gick till Amanda och Bronset till Mattias.

 

Smålandsmästerskap 50 m nat - Ligg

SmMS kh 50m nat ligg 2013

(Saknas: Maia Telen, Gullabo)

Foto: Niclas Ottosson

  Fredrik Karlsson Jönköping blev Smålandsmästare i ligg. Fredrik säger att han tycker att skyttet i grundomgången var okej för sin egen del. Men i finalen var det dåligt, vad det beror på kan Fredrik inte svara på, vädret var toppen och vinden var inte speciellt besvärlig.

Viktor Karlsson, Ålem vann grundomgången men tappade under finalen. Poängmässigt så hade Maia Telen, Gullabo bästa skyttet i finalen. Hon slutade på samma poäng som Fredrik, så mästerskapet fick avgöras med särskjutning.
Fredrik ler och säger; - Man ska inte kunna vinna ett mästerskap på en 9a, men det gjorde jag.

 

Smålandsmästerskap 50 m nat - Ställning

SmMS Kh 50m nat ställning 2013

Foto: Niclas Ottosson

  När grundomgången var klar ledde Fredrik med 5 poäng och bättrade på ledningen med en pinne i final. När ställningsmästerskapet avgjorts kunde Fredrik Karlsson, Jönköping titulera sig dubbel Smålandsmästare. Fredrik säger att ställningsskytte är hans grej och han tyckte att resultatet var okej. - Jag har skjutit sämre och bättre.

Fredrik är mest nöjd med liggande, och sammanfattar söndagens skytte;  - Fint väder och en bra träning inför landskampen i Ystad som avgörs i slutet på augusti.
Silvermedaljör blev Mikael Andersson, Gamleby. Juniorskytten Kasper Fingal, Ålem tog in flera poäng i finalen och klättrade 2 placeringar och vann Bronsmedaljen.

 

Samtliga Resultat

Skribent: Katarina Andersson
E-post: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info