Hoppa till sidans innehåll

Småland största distrikt

30 DEC 2012 18:32
Under året har Svenska Skyttesportförbundet jobbat hårt med att få föreningarna att registrera sina medlemmar i IdrottOnLine, dvs RF:s administrativa program via Internet. Ett högt medlemstal är viktigt för SvSF då en betydande del av RF:s stöd utgår från medlemstalen.
  • Skapad: 30 DEC 2012 18:32

För att öka kompetensen har därför Smålands Skyttesportförbund genomfört 3 utbildningar i IOL under hösten vilket vi rapporterat om på hemsidan. Totalt deltog 33 personer från 22 föreningar i utbildning som genomfördes av SISU i Kalmar, Växjö och Jönköping.

I samband med den här utbildningen, det så kallade Idrottonline projektet, genomfördes en tävling mellan distrikten om vilket distrikt som under året kunde öka antalet medlemmar mest.

Resultatet från tävlingen kan ni läsa på följande LÄNK

 

Under året har även SvSF rensat i listan över anslutna föreningar. Några har begärt utträde och några har uteslutets då man inte har betalat sin medlemsavgift.

I Småland har följande föreningar lämnat SvSF:

Begärt utträde: Björkö Skf, Kalmar Pk, Kalmar Usg, Läckeby Skf, Västerviks Jsk.

Uteslutna pga ej erlagt medlemsavgift: Hultsfreds Jsk, Korsberga Skf, Kråkshults Skf, N. Möckleby Uskf, Nybro Pk, Ramkvilla Uskf, Torsås-Söderåkra Jsk, Urshults Skf.

Vi är därmed 161 föreningar i SmSF och har 7893 medlemmar och därmed det distrikt i Sverige som har flest medlemmar. Men, vi borde vara många fler då vi har 21 föreningar med 0 medlemmar och 9 föreningar med bara 1 medlem. I nedanstående lista kan vi se vilket antal medlemmar resp förening redovisar i IOL. Siffrorna är från 2012-12-20.

Småland i bokstavsordning  Småland i storleksordning

Vår största förening är Växjö Jsk med 586 medlemmar, mer än dubbelt så stor som Nöbbele Jsk på 2:a plats med sina 253 medlemmar.

Största pistolklubb är Växjö Pk med 201 medlemmar och största gevärsklubb är Gullabo Skf med 195 medlemmar.

Då årsrapport för 2012 skall vara inskickad via IOL senast 2012-12-31 så kommer vi säkert att få mer statistik under januari. Kom även ihåg att årsavgiften på 1500 kr skall vara inbetald senast under januari 2013.

 

Fr o m 2011 är det krav på att alla föreningar har organisationsnummer. På följande länk kan du läsa om hur ni går tillväga för att skaffa. LÄNK Orgnr

Skribent: Christer Claesson

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info