Hoppa till sidans innehåll
Foto: Joakim Forsberg

Sv DJ rekord, Guldmedaljer och fler medaljer

03 AUG 2015 07:32
Emelie tar sin andra guldmedalj i SM 50m, klubbkompisen Gabriella satte nytt svenskt damjuniorrekord, tog SM brons och senare silver och Ida dubbla SM brons.
  • Skapad: 03 AUG 2015 07:32

SM 50m sport har bjudit på svenskt rekord och dubbla Sm guld och flera juniormedaljer till Smålandsskyttar.

Rredan första dagen höjer Gabriella Svenskt damjuniorrekord till 617,9p och tar en bronsmedalj 60 ligg damer. I 60 ligg damjunior vinner Gabriella grundomgången med blott 0,7p från sitt nya Svenska rekord. Ida kommer tvåa och in i finalen går Emelie som femte bästa skytt. Emelie avanserar och passerar både Gabriella och Ida i finalen.

Smålandstjejerna i topp
FOTO: Joakim Forsberg
  Smålandstjejerna som härskade under 60 ligg Damjuniorfinalen, Emelie Forsberg SM mästarinna, Gabriella Johansson silver båda från Gullabo och Ida Andersson Jönköping tar brons.

Sista dagen på SM veckan gick i juniorernas tecken. Veckan avslutades med 3x40 herrjunior och 3x20 damjunior. Förutsättningarna var som på lördagen nämligen starka vind byar och en sol som vandrade in och ur molnen. Det var således inte lätt skjutet men 8 finalister ska vaskas fram och Småland hade två st. i herrfinalen och tre st. i damfinalen.

I damjunior finalen så vann Emelie Forsberg Gullabo som därmed tog sin andra SM guldmedlaj denna veckan. Klubbkompisen Gabriella slutade på 6:e plats. Tillsammans blev det en andraplats för Gullabo i lagtävlingen.

Ida Andersson Jönköping tog bronset och Jönköpings lag med Ida och Johanna slutade femma.

I herrarnas final kvalificerade sig Bergas Erik Sundqvist in på en 6:e plats och Gullabos Albin Alexandersson in på en 8:e plats. När finalen var klar så hade de båda behållit sina platser och slutade på en 6:e och en 8:e plats. Bergas lag placerade sig på en tredje plats och i laget ingick Erik Sundqvist och Herman Lamekson.

// Stefan Pettersson, korthållsansvarig Småland.

 

Resultat och mer information:

Tävlingskalenderns SM evenemang

Hemsidan för SM 50m arrangör Jönköpings Skyttegille

Skribent: Kattis Andersson

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info