Hoppa till sidans innehåll
Guld till Isabell 2 tävlingsdagen Swedish Cup 2016

Swedish Cup 2016

08 JAN 2016 11:15
Under den internationella luftgevärstävlingen som pågår i 3 dagar i Småländska Sävsjö blev konkurrensen om de 8 finalplatserna större i år då rekordmånga skyttar från fler länder än tidigare deltog. Glädjande är att bland de svenska skyttar som nådde final var flera av dem småländska damjuniorer och damer.
  • Skapad: 08 JAN 2016 11:15

Den internationella lufttävlingen för gevär och pistolskyttar skjuts under tre  dagar i småländska Sävsjö. I år fanns skyttar från tolv länder på startlistan. Detta gjorde också att konkurrensen om de åtta finalplatserna blev större och få svenskar återfanns i finalfälten. Glädjande är att bland de svenska skyttar som nådde final var flera av dem småländska damjuniorer och damer.

Tävlingsdag 1

Michaela Arvidsson, Skillingaryd/ Eskilstuna med dagens tredje högsta poäng i grundomgången  416,4 fick lämna finalen efter fjorton skott på en femte plats. Tre småländskor tog sig till damjuniorernas final. Isabell Edman, Jönköping, med högsta poäng i grundomgången 414,3 Isabell Johansson, Anderstorp och Johanna Arvidsson, Skillingaryd, alla tre lämnade finalen i tidigt skede.

Tävlingsdag 2

Isabell Edman guld Swedish Cups 2 dag 2016  Isabell Edman och Emilia Bèdiore var de två svenskorna som gick till final andra dagen. När två skott återstår är det Isabell och Emilia som står kvar på banan och båda har 186,1 efter de två avslutande skotten går segern till Isabell endast en tiondel före Emilia.

Mikael Andersson, Gamleby sköt 392,4 poäng i veteranklassen och placerade sig därmed på åttonde plats.

Tävlingsdag 3

Mikael Andersson, Gamleby klättrar i resultatlisgan sista tävlingsdagen och placerade sig på sjätte plats i veteranklassen.

 

// Eva Sundqvist, 10m ansvarig SmSDF gevärssektion

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info