Hoppa till sidans innehåll
Foto: Patrik Hjortskull

Träningsläger Ståskyttar Lg, grund.

25 OKT 2015 06:21
I Rottne arrangerade Smålands Skyttesportförbund ett läger för Ståskyttar Lg grund. På lördagskvällen vann Jonathan från Söraby och Anton från Borås den hemliga tävlingen, ishockeyspelsturnering. Vinsten för Johathan och Anton och deras klubbkompisar blev gratis startavgift till valfritt distriktsmästerskap nationellt eller sport under 2016.
  • Skapad: 25 OKT 2015 06:21

Smålands Skyttesportförbund anordnade i helgen ett ståläger/träningsläger grund för ståskyttar som vill lära sig mer av grunderna i ståskytte.

Lördagen startar med gemensamt fika, en guaidad tur i Sörabys fina skjuthall.

Fys- och uppvärmning:

151024 Fys och uppvärming m Milo
FOTO: Kattis Andersson

Milo Magnusson, pedagog, medicinsk massageterapeut ch för ett år sedan gick hon föreningstränarutbildningen och är föreningstränare Älmhult. Hon startade lägret med fys- och uppvärmingspass. Milo gick igenom de stora och små muskelgrupperna, tips och ideer om hur man tränar dem. Skyttarna fick själva testa på och prova de olika träningsmomenten.

Skjutpass 1

151024 Skjutpass
FOTO: Kattis Andersson
 

Kattis Andersson, utbildningsansvarig och breddtränare i Småland startar första skjutpasset. Under skjutpasset får skyttarna individuella tisp och råd. Kattis visar även "min skytteplattform"; vad vill jag med mitt skytte? Hur kan jag göra min plattform stabilare? Vad är bra med att planera träning i stort och i detalj?

Skjutställning Lg

151024 Skjutställning Magnus i skjthallen
FOTO: Kattis Andersson
Efter lunch fortsätter Magnus med skjutställning stå, teoripass varvas med skytte i skjuthallen.

Hemlig tävling - Ishockeyspelsturnering

151024 Jonathan Söraby Skf och Anton Borås LGK segrar i Ishockyspelsturneringen
FOTO: Magnus Linnros
Under lägret hölls en ishockeyspelsturnering som gav segrande laget; Johathan från Söraby Skf och Anton från Borås LGK gratis startavgift till varlfritt distriktsmästerskap nationellt eller sport för sig och sina klubbkompisar. Grattis!!

Söndag, regler nationellt och sport i teori och praktik vapen, ställning, skyttekläder m m

151025 Regler vapen
FOTO: Magnus Linnros
På söndag morgon kom Dan Eriksson och hela dagen gick i reglernas tecken. Regler nationellt och sport, regler för vapen, regler för kläder och regler i skjutställning och regler för övrig utrustning. Teoripass varvades med praktik och alla fick möjlighet att kolla sina vapen, kläder m m.

BILDER

Avslutningsvis:

Stort tack till tränarna Dan Eriksson, Magnus Linnros, Milo Magnusson och Johan Wallstén. Stort tack till Gunilla och Ann-Britt Maruizson som sett till att vi fått god mat och gott fika. Till skyttarna önskar Smålands SDF utbildning; Lycka till med er fortsatta utveckling i ståskytte Lg!

Skribent: Kattis Andersson, utbildningsansvarig
E-post: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info