Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kattis

Digital träff inför besiktning av skjutbana 2021

15 MAR 2021 09:37
Roger Tiensuu höll under lördagen en informationsträff om vad man ska tänka på inför besiktning av skjutbana. Det var för femte året i rad och skillnaden denna gången var att den genomfördes digitalt.
  • Uppdaterad: 15 MAR 2021 09:37

Lördagens träff samlade 25 deltagare från 15 olika föreningar runt om i småland och det var flera olika typer av skjutbanor representerade bland deltagarna. Roger Tiensuu, som har stor erfarenhet inom området, höll i träffen där han gick igenom de säkerhetsbestämmelser som gäller för de olika skjutbanorna. Han visade samtidigt på de förändringar som har skett inför SäkB2020 som nu finns tillgänglig på Svenska skyttesportförbundets hemsida. Det kom även flera frågeställningar från engagerade deltagare som Roger kunde reda ut och ge svar på.

Viktigt att tänka på som förening är att det är föreningen själv som har ansvar för att verksamheten följer SäkB, det tillåts inga avsteg från den. Det är också föreningen som ansvarar för att själva kontakta polisen när det är dags för besiktning av skjutbanan, det finns information och aktuell blankett på polisens hemsida. Just nu använder sig polisen av SäkB2015 vid deras besiktningar, då deras version fortfarande är på intern remiss och kan eventuellt bli reviderad till halvårsskiftet 2021.

Smålands skyttesportförbund tackar Roger för hans engagemang och information samt alla de deltagare som var med och visade sitt intresse.

 

Skribent: Jennie Svärd, SmSF Utb.sektion
E-post: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info