Hoppa till sidans innehåll

Förbundsårsmötet 2017

19 MAJ 2017 05:54
Förbundsårsmötet genomfördes under söndagen i Bromma. Några ändringar i styrelsen, en motion och fyra proposition antogs. Ett nytt arbetsår har nu börjat.
  • Uppdaterad: 30 MAJ 2017 20:19

Förbundsårsmöte 2016, Bromma.

Efter genomfört förbundsmöte hittar vi några förändringar i styrelsen, Lars Lennartsson avtackades efter att i nästa 20 år och Jane Jönsson valdes som ledamot i Lars ställe. För övrigt omval på ordförande Jimmy Person, ledamot Margareta Ekberg Emilsson. 

Motion gällande utfärdande av föreningsintyg för gevär inom kikarklassen, avslogs och motion gällande SM-status för veteraner i pistol bifölls där man utökade till SM-status för veteran i alla grenar med hänvisning till RF:s strategi ”Idrott hela livet”.

Proposition 1 gällde ett förslag att alla sektioner ska ha (minst) två ungdomar i styrelserna och att det skulle väljas på ett år. Propositionen gick igenom och det beslutades om omedelbar verkan.

Proposition 2 gällde förslag om nya stadgar för distrikt förbunden och efter kort resonemang om formulering i vissa paragrafer antogs nya normalstadgar för distriktsförbunden.

Proposition 3 gällde riktlinjer för SvSF:s lekmannarevisorer och proposition 4 gällde instruktion för valberedning förbundsstyrelsen SvSF. Båda antogs.

 

Skytteåret som gått

Våren 2016 introducerades den nya tävlingskalendern som ska underlätta för föreningar att informera om sina tävlingar och för skyttar att anmäla sig till tävlingar. Kalendern är i ständig rörelse/utveckling och fler och fler använder kalendern till sina tävlingar. Idag är det 7 olika förbund som tillsammans utvecklar kalendern fler är intresserade att ansluta. Vilket gör att ekonomin runt det individuella tävlingsadministrativa systemet (IndTA) får en bättre ekonomi om kostnaden delas på fler.

En viktig inkomst för sektionerna är tävlingslicensen som totalt ökat med 300 st till 2016. Idag är det ungefär 6 % som betalar sin tävlingslicens. Målet fram till 2020 är att den siffran ska öka till 10%.

Nationellt och på EU-nivå jobbar SvSF tillsammans med andra organisationer för att minimera effekterna av nya vapendirektiven som EU-kommissionen presenterade under 2015 och som reviderades 2016. Även om vissa föreslagna begränsningar drabbar oss, så har SvSF arbete i mångt och mycket varit framgångsrikt.

Det systematiserade säkerhetsarbetet går framåt, bland annat så använder sig Polisen av SäkB som det enda gällande underlaget för bansäkerhet.

Sportsligt har skyttar visat framfötterna i internationella sammanhang. Lerduveskytten Marcus Svensson, som efter särskjutning, tog OS-silver är en framgång som ska tas tillvara.  Utifrån ett Smålands perspektiv, bör nämnas att Christer Svensson var förbundskapten under OS. Christer är hemmahörande i GAF:s Jskf. (Glömminge Algutsrum Förejstadens Jaktskytteklubb)

Utbildningsprojektet fortsätter och förlängs till 2021. Under 2016 utbildades 14 nya breddtränare samtidigt hölls en breddtränarträff där utvärderades och diskuterades de nuvarande utbildningarna. Under träffen föreläste Leif Holmgren, Bosön Idrottsfolkhögskola, om presentationsteknik.

Årmsötet genomfördes smidigt, efter 40 minuter avslutades mötet med prisutdelning. Ett nytt arbetsår har nu börjat!

// Per Enocksson och Kattis Andersson

Skribent: Kattis Andersson
E-post: Adressen Gömd

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info