Hoppa till sidans innehåll

Föreningsträff 2019

06 OKT 2019 03:19
24 engagerade deltagare från 15 föreningar hemmahörande i gevär, pistol, lerduva och viltmål fanns representerade. Information gavs av Marcus, SISU-SmIdrotten, Bertil från Ingelstads SK och Alexander, föreningskontakt på SvSF kansli.
  • Skapad: 06 OKT 2019 03:19

Föreningensfördelar med SISU-konsulentkontakt

Marcus Johansson från SISU-SmålandsIdrotten informerade om föreningars möjligheter till stöd och utbildning via SISU/SmålandsIdrotten, dels via webb-utbildningar till ledare, men också utbildningar riktade till olika målgrupper; styrelsen, ledare, tränare m fl. Huvudtemat var dock föreningsfördelen men SISU-konsulentkontakt.

Exempel på gott stöd från SISU till engagerade idrerika föreningsledare. 

Bertil Lydén, Ingelstad Skytteklubb, berättar om en av föreningens aktiviteter som genomförts med stöd av SISU-konsulenten Janina. Helgen på SkytteCenter i Sävsjö genomfördes efter önskemål och idéer från medlemmar och blev verklighet efter en god planering från styrelsen, med utbildningsstöd från SISU. Utbildning-/teambuildnings helgen 21-22 september gav Ingelstads medlemmar en trevlig, mångsidig och lärorik utbildnings- och aktiviteteshelg på Skyttecenter i Sävsjö med allt från ledar/styrelse utveckling till skytteträning, skyttekortsprov och lek på Bodaborg. 

Workshop - Föreningsfördelar med SISU-konsulentkontakt

Med info från Marcus och med Ingelstads exempel, fick deltagarna dela in sig i grupper och diskutera fram olika andra förslag som skulle kunna genomföras som lärgrupp eller kurs i föreningen. 

Många goda ideer föddes och engagemanget var stort att hitta lärgrupps- och eller kursalternativ för samarbete med konsulenten. Allt från lärgrupper för skyttar utifrån ett utbildningsmaterial för planerad träningstillfällen med nybörjare, utbildning för styrelsen, föräldrar, ledare och funktionärer till samarbete mellan föreningar för olika typer av föreläsningar.

BILD: Alexander Carlsson SvSF, Bertil Lydén Ingelstad SK, Dan Eriksson SmSDF, Marcus Johansson SISU-SmIdrotten. 

Alexander Carlsson SvSF föreningskontakt info

Eftermiddagen fortsatte med information av Alexander Carlsson, SvSF:s föreningskontakt på kanlsiet. Han beskrev i korthet SvSF struktur, styrelse och kanslipersonalens olika uppgifter. Utifrån Svensk Idrotts strategiska mål 2025 - att verka för ett livslångt idrottande med vår föreningstradition som gör idrottsrörelsen stark - beskrevs det strategiarbetet som SvSF genomför. 

Skyttesportappen - ett enkelt sätt att nå många

SvSF lanserade skyttesportappen i slutet av september. I appen hittar vi sex områden som erbjuder nyheter, länk till tävlingskalendern, träningsdagbok och för närvarande pågående KOM TILL SKOTT tävlingen. Appen ger också en enkel väg in till "Träffsäkert" SvSF Youtube-magasin som ersatt tidningen.

Utvecklingen av appen fortsätter, efter nyår bör nästa version av träningsdagboken lanseras. Förutom tidningen som blev webb-magasin görs en satsning på att ta fram webb baserade utbildningar. Först på tur är webb-skyttekortet som i dagsläget kan bli aktuellt för alla grenar redan innan nyår 2019-2020. 

Workshop - framtidsfrågor. 

Utvecklingen i stort och smått går framåt. Frågan är hur ser utvecklingen ut för skytteföreningar - skyttessporten / skytteidrotten? Workshopsammanfattning: Deltagarna beskriver vikten av att behålla dom barn- och ungdomar men också vuxna och äldre som idag finns i skyttesporten. Att ge dem möjligheter att utvecklas som skyttar, eller engagerade på olika sätt. Att hitta nya grupper av presumtiva skyttar eller ledare genom att t ex öka möjlighten för bredden att delta i tävlingar. Digitalisering, en bra utveckling som samtidigt inte behöver ersätta t ex papperstidningens fördelar. Viktigt att synas genom att t ex öka samhällsinformationen, nå ut i press, om vår idrott och den säkerhet som skyttesporten ständigt jobbar med. 

Länk till SvSF nyhet om Föreningsträff Småland 5 oktober >> HÄR

Skribent: Kattis Andersson
E-post: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info