Hoppa till sidans innehåll

Planeringsdag för gevärstävlingar

04 MAR 2019 21:40
SmSF gevärssektion bjöd in alla som arrangerar tävlingar och de som har möjlighet att arrangera Smålandsmästerskap och DM till en gemensam planeringsdag i Sörbys fina lokaler.
  • Uppdaterad: 04 MAR 2019 21:40

Distriktets ordförande Dan Eriksson inledde dagen med att berömma föreningarna i Småland för den stora tävlingsverksamhet som finns och som är bakgrunden till behovet av en gemensam planering för att underlätta för föreningar och skyttar att planera sitt tävlande och för att föreningarna inte ska konkurrera om skyttarna samma dag.

Gevärssektionens ordförande Eva Sundquist tog sedan vid och ledde dagens arbete i de två arbetsgrupper som bildades. Hon lämnade ut underlag som skulle fyllas i för att kunna göra en plan för de närmaste 5 åren. Hon gick även igenom var tävlingsbestämmelser finns och informerade om att en mall för inbjudan till distriktstävlingar håller på att tas fram.

Arbetsgrupperna hade livliga diskussioner vilket resulterade i att några av tävlingarna permanentades till vissa veckonummer. Gruppernas arbete dokumenterades och redovisades kortfattat innan dagens slut.  Fortsättningen blir att gevärssektionen sammanställer dokumenten till en gemensam plan och när den är klar kommer tävlingarna att läggas ut i tävlingskalendern för flera år framåt. Det rekommenderas att alla arrangörer av inbjudningstävlingar gör det också.

Ett argument som framfördes var att det är svårt att planera för lång tid framöver för det kan komma både riks och världsomfattande tävlingar som påverkar planen. Svaret blev att det är bättre att ha en plan som stämmer till största delen och sedan informera om de ändringar som behövs när de blir aktuella.

Flitigt diskuterande

Skribent: Dan Eriksson
E-post: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info