Hoppa till sidans innehåll

Smålandsseriernas final 2017

24 APR 2017 13:00
Guld till Berga som i och med det fick sin andra inteckning i vandringspriset. Silver till Söraby, Brons till Värnamo och en fjärdeplacering för Algutsrum. Guld- och silvermedaljörerna Berga och Söraby är direktkvalificerade till 2018 års final!
  • Skapad: 24 APR 2017 13:00

Finaldeltagare; Guld- och Silvermedaljör från 2016 samt 4 zon-föreningar

Fyra lag Algutsrum, Berga, Söraby och Värnamo samlades i helgen i Älmhult för att skjuta den tredje upplagan av Smålandsseriernas final. Figeholm (fjolårets silvermedaljör) och Gunnebo (zon-Kalmar N) fick tyvärr lämna återbud. 

Berga guldmedaljörer för andra året i rad!

Föregående år har finalerna blivit både jämna och spännande årets final blev inget undantag. Finalskjutningen inleddes av de åtta sittskyttarna. Sörabys sittskyttar sköt 842,7 poäng och tog ledning med 2,2 poäng före Algutsrums på andra plats med 840,5 poäng. De följdes av Värnamo på tredje plats med 837,5 poäng och Berga på fjärde plats med 830,9 poäng.

Efter andra skjutlaget bestående av ståskyttarna blev det förändringar i resultatlistan. När ståskyttarnas resultat summerats hade Algutsrum och Söraby tappat sina placeringar Värnamo låg kvar på tredje plats medan Berga klättrade från fjärde platsen upp till första plats.

Berga vann Smålandsseriens final för andra året i rad och fick sin andra inteckning i vandringspokalen. Söraby blev silvermedaljörer och Värnamo bronsmedaljörer.

I år åkte alla deltagande föreningar hem med ett penningpris till föreningen. De fyra främst placerade föreningarna i Smålandsseriernas final tilldelas ett penningpris. Ettan i finalen får 3000 kr, andra pristagarna får 2000 kr, tredje pristagarna får 1000 kr och fjärde pristagarna får 500 kr. Inte nog med penningpris för Guld- och silvermedaljör, de är också direktkvalificerade till nästa års Smålandsseriefinal. 

// Eva Sundqvist, 10m ansvarig Sm Skyttesportförbund Gevärssektionen

Information om Smålandsseriernas Final, hur man kvalificerar sig, regler mm 

Finalen avgjordes för tredje året och redan har vi Berga som genom sin andra inteckning har chans att ta hem VP nästa år. Men först en ny final, nytt motstånd, vilka föreningar kommer att delta nästa år? Är er förening intresserad av att få chansen att delta. Läs mer om Smålandsseriernas final >>LÄNK

Silver till Söraby

Brons till Värnamo

4:e plats till Algutsrum

Alla deltagare

Skjutlag 1

Skjutlag 2

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info