Hoppa till sidans innehåll

UtbildningAktuella Utbildningar:

SvSF UtbStrategi   Klicka på bilden så kommer du till Aktuella utbildningar som listar utbildningar inom Småland. Väljer man "hela Sverige" som sökalternativ ses alla SvSF:s utbildningar i hela Sverige.

 

SvSF utbildningsportal

Utbildningsportelen är den plats där Svenska Skyttesportförbundet publicerar olika typer av utbildningar. Men även informationsvideos och olika tips / mallar för föreningar att ta del av. Portalen är under utveckling men redan nu, sedan december 2018, finns möjlighet att göra din skyttekortsutbildning där. 
Länk till SvSF utbildningsportal --> HÄR

 

Utbildare, Föreningstränare och Biträdande Föreningstränare.

De s k Breddtränarna har bytt namn till "Utbildare" då deras uppgift, i första hand, att utbilda biträdande föreningstränare och föreningstränare. Gruppen utbildare har fått mölighet att lämna synpunkter om deras uppdrag och även fått mölighet att välja fortsatt deltagande eller ej. Inom kort kommer listan på aktuella utbilare att uppdateras på SvSF hemsida. 

Smålands Skyttesportförbund har som mål att arragnera en utbildning varje år. Ambitionen är att dessa utbildningstillfällen ska vara sektionsöverskridande. Utbildningarna genomförs även på Breddtränarens eget initiativ eller på initiativ från förening/föreningar som önskar arrangera någon av föreningstränarutbildningarnan. 

Utbildningar publiceras via IOL:s utbildningsmodul - Aktuella Utbildningar

Vill ni i er föreningen erbjuda era ledare och kanske närliggande föreningars ledare en utbildning där utbildare anlitas? Då kontaktar du i dagsläget utbildningssektionen. Utbildningssektionen erbjuder administrativt stöd och kan även ge tips och ideer kring den praktiska delen och även hjälpa till att hitta utbildare. 

Under 2020 har SvSF påbörjat en översyn av utbildningsstrategin. Utbildningsmaterial uppdateras och eventuellt kommer även vissa teoriavsnitt att bli möjliga att gör via webb-utbildning. Eric Wallberg är utbildningsansvarig på kansliet och till honom är det kutet en utbildningsgrupp bestående av ledamot från SvSF styrelse och från varje sektion. 

 

Läger/Utbildning för ledare eller skyttar

Önskas annan utbildning t ex speciellt inriktat på kost, mental träning, fysiskträning, funktionärer mf l. Eller önskas någon form av träningsdag med ett speciellt tema för skyttar eller/och ledare/tränare - kontakta utbildningssektionen.

På distriksnivå finns påbörjade s k Lärgrupper. I dagsläget endast för gevär och under rådande pandemi är lärgrupperna inte aktiva. 

 

Informationsdag till föreningar som ska besikta skjutbana (SäkB)

Årligen arrangeras en informationsdag (februari) för föreningar som under året ska besikta sin skjutbana. Målet är, om kontaktuppgifter finns tillgänglia, att inbjudan skickas till föreningar som under året ska besikta skjutbana men självklart kan alla föreningar kunutna till skyttesport anmäla sig till informationsdagen.

Mer information om Säkerhetsbestämmelser Civilt Skytte (SäkB) hittas via >>  SvSF:s hemsida - Regler och bestämmelser - SäkB.

 

Domarutbildningar 

Det finns utbildningar till domare på olika nivåer. Domarutbildningar på lägre nivå hålls av respektive sektion. 2016-04-02 genomfördes första nationella domarutbildningen för gevär. 2019-11-15-17 hölls en C-dommar utbildning för Pistol. Du kan läsa mer om domarutbildningar på SvSF:s hemsida.  >>  SvSF:s hemsida - Utbildning - Domare.

 

Regelkunskap

Sektionerna kan om behov finns ordna reglekurser riktad till skyttar. Lerduva erjbuder bl.a kvälls- eller heldagsinformation i regler gällande Skeet och Nordisk Trap. För mer information kontakta utbildningsansvarig eller aktuell sektions ledamöter.

 

SvSF Tävlingskalender 

Smålands Skyttesportförbund erbjuder utbildningar till föreningar i det administrativa arbetet med SvSF Tävlingskalender (IndTA2.0) Kalender gäller för alla sektionerna och grenar. Sektionerna har kommit olika långt i hur man administrerar tävlingar i tävlingskalendern. En lägsta nivå är att föreningen lägger ut sin tävling i kalendern, med kontaktuppgifter, inbjudan och efter genomförd tävling ett resultat dokument i pdf-format. 

 

IdrottOnline (IOL)

2020 bytte SISU Småland namn till RF-SISU Småland. Anledningen till det är att organisationerna Riksidrottsförbundet (RF) och SISU Idrottsutbildare slogs ihop till en organisation och bytte därmed namn 1 januari 2020. Du vet väl att RF-SISU genomför utbildningar i IOL. Där man kan välja på grundkurs och flera specificerade vidareutbildningar. Sök utbildningar via >>  SISU idrottsutbildarna - Sök utbildning.

 

SISU Idrottskonsulenter och utbildningsmodulen i IOL

I Småland finns ett antal idrottskonsulenter uppdelade på kommun. Bland annant har de till uppgift att stödja och hjälp föreningar med s.k lärgrupper och kurser. Genom IOL:s utbildningsmodulen kan föreningen sköta den administrativa kontakten med SISU-konsulenten. Även administera anmälan och närvaro för era lärgrupper/kurser i er förening. Ett lätt sätt att redovisa utbildningstimmar till RF-SISU, som genererar stöd till idrotten. 

För mer information, stöd och hjälp kontakta din idrottskonsulent. Konsulenterna för Småland hittas via >> Smålandsidrotten - Förbund - Kontakta oss - områdesasvariga idrottskonsulenter per kommun.

 

Har du frågor och funderingar runt utbildning? Hör gärna av dig!

Uppdaterad: 05 JUN 2020 17:15 Skribent: Kattis Andersson
Epost: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Sara Stamnestrø, Högaholmsgatan 1
576 32 Sävsjö

Kontakt:
Tel: 0793341099
E-post: This is a mailto link

Se all info