Hoppa till sidans innehåll

Steg 1 - Ledare


SvSF:s ledar- och tränarstege.

Steg 1 - Ledare, är en digital utbildning som ersätter Biträdande föreningstränare. Den riktar sig till alla typer av ledare inom föreningen. Det finns en allmän del och en grenspecifik del som också kan vara uppdelad i dicipliner, beroende på hur sektionen väljer att dela upp utbildningen. Det krävs inga förkunskaper för att gå Steg 1 - Ledare.
Här hittas ett reportaget från den första grenöverskridande utbildning 18 maj 2014 som genomfördes i Växjö. Svensk Skyttesport NR 2 2014

Steg 1 - Ledare är den första utbildningen i SvSF Ledar- och Tränartrappa. Steg 2 - Tränare (Nuvarande Föreningstränare) är under omarbetning. Och genomförs enligt Föreningstränar-utbildningsupplägget, men där man plockat bort bl a organisation delar som hittas i Steg 1 - Ledare. Parallellt med Svenska Skyttesportförbundets utbildningar kan ledare och tränare på föreningsnivå komplettera sina kunskaper med SISU:s olika utbildningar riktade till ledare och tränare. 

Smålands Skyttesportförbund har som mål att arrangera föreningstränarutbildningar varje år. Du startar själv med Steg 1 - Ledare, som är ett krav för att du ska kunna gå Föreningstränare (Steg 2 - Tränare) Vill du veta mer, kontakta utbildningsansvariga.

Vart hittar jag inbjudan och hur anmäler jag mig?

På sidan Aktuella utbildningar listas alla utbildningar som arragneras av Smålands Skyttesportförbund. Du kan även se utbildningar som arrageras av andra distrikt eller av SvSF genom att välja "Hela landet" under rubriken "Utbildningar i ditt distrikt". Tänk på att sidan visar de kommande 3 månaderna, för att se utbildningar senare väljer du ett annat start- och slutdatum.

Intresse för att verka på distriktsnivå?

Om du vill vara med och utbilda nya föreningstränare (Steg 2 - Tränare) kontakta kansliet för mer information. Breddtränarutbildnngen kommer att justeras och delas upp i en "Utbildare för Steg 2 Tränare" och en Steg 3 - Tränare.
Läs mer om SvSF Ledar- och tränartrappa på SvSF:s hemsida www.skyttesport.se

Uppdaterad: 17 JAN 2018 19:01 Skribent: Utbildningssektionen.

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info