Hoppa till sidans innehåll

SvSF Utbildningsstrategi


Bakgrund

SvSF kansli har tillsammans med grensektionerna, på styrelsens uppdrag, arbetat fram en plan för utbildning av ledare och tränare i organisationen.

 

Utbildningsstrategi 2017

Utbildningsstrategin innefattar ledar- och tränarutbildning i alla nivåer med mål att kvalitetssäkra våra ledare och tränare på olika nivåer. Med det menas att vi ska veta vilka kunskaper som en t ex en föreningstränare har. Material som används för att utbilda ska kunna spåras och vi ska veta vem som har gjort det, när och vart materialet finns och vem som har utbildat. Tanken var att ledar- och tränarstrukturen ska vara fullt genomförd och kunna verka från 2017.

Under perioden 2013 - 2017 har utbildningar genomförts och vissa justeringar av gjort av den ursprunliga planen och innehållet. 

 

Våren 2020 påbörjades ett nytt utvecklingsarbete med att bland annat göra vissa delar av utbildningsinnehåll och nivåer webb baserade. Arbetet framskrider i den s k Utbildningsgruppen som bl a består i Eric Wallberg, utbildningsansvarig på kansliet. 

Utbildningsområdena är fortfarande: 

-  ledarskap

pedagogik

-  träningslära

-  organisation och regler

samt grenspecifik utbildning.

Utbildningsområdenas innehåll gör att vissa delar kan bli webb utbildningar, det gäller både sektionsövergripande utbildningsdelar och utbildning riktad till respektive sektion. 

Föreningsnivå

Föreningsnivån utgörs av biträdande föreningstränare och föreningstränare samt kompletteras med SISU:s introduktionsutbildning för tränare och SISU:s ledarutbildning Plattformen. 

Mellannivån

Nästa nivå i SvSF:s tränartrappa är Mellannivån. Här hittar vi utbildning för Utbildare, vars enda uppgift från 2020 kommer att vara att utbilda tränare på föreningsnivå. 

Landslagsnivå

Nästa steg utgörs av idag befintlig ISSF tränarutbildning C, B och A. En nivå som ligger på ett internationellt plan och styrs av regler som är internationella. Landslagsnivån benämns med ELIT och styrs av sportchefen.

För mer information om "Inför utbildningsstrategi 2017 Småland" och "Utbildningsstrategi 2017" se länkar till vänster. 

Uppdaterad: 07 JUN 2016 17:23 Skribent: Kattis Andersson, ordf. utb.sek
E-post: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info