Hoppa till sidans innehåll

KickOff Lg möte i zon Kronoberg

09 SEP 2016 07:17
Måndag 5 sept samlades 8 gevärsföreningar i Alvesta för traditionella KickOff inför luftgevärssäsongen. Under mötet uppdaterades bl a Kronobergs tävlingsreglemente efter en givande diskussion om bl a Lg klasser och barns tävlingsdeltagande.
  • Skapad: 09 SEP 2016 07:17

KickOff i Kronoberg har hållits i många år och syftet är att samla zonens föreningar för att gå igenom vilka lokala tävlingar som planeras och hur de ligger i förhållande till distrikts, regions, rikstävlingar, läger och utbildningar m m.

Under mötet gick Eva Sundqvist, 10m ansvarig i för gevärssektionen Småland, igenom tävlingar som finns inlagda i tävlingskalendern och dessa kompletterades med tävlingar som ännu ej finns där, men som kommer att hållas av lokala föreningar m m. Eva visade även en långtidsplan för distriktsmästerskap och Smålandsmästerskap luftgevär. Dokument som kommer att skickas ut till berörda arrangörer inom kort. 

Kattis Andersson, utbildningsansvarig Smålands Skyttesportförbund, informerade om kommande utbildningar och läger och vi kan konstatera att september och oktober har mycket att erbjuda i den vägen. Kattis tog även upp delar av SvSF:s Gevärssektions nationella regelbok. Bl a 13.3.1.1 där alla klasser anger lägsta ålder, vilket tidigare bara gällde de äldre åldersklasserna. Men från i mars gäller alltså lägsta ålder i klassen t ex: L11 barn som under året fyller 11 och 12 år.

Tävlingskalendern är ett administrativt hjälpmedel för tävlingsarrangerade föreningar och skyttar. Dock begränsar tävlingskalendern arrangören att använda sig av regelbokens generösa möjligheter till egna lokalal klasser. Vilket gör att föreningar kan uppleva det administrativa hjäpmedlet IndTA som svårarbetat. 

I samband med att frågan kring regelbok - tävlingskalender diskuterasdes kom även frågan upp om hur Kronobergszonens föreningar ska/vill/måste/bör förhålla sig till RF:s riktlinjer om tävlingar för barn. 

Mötet avslutades med uppdaterade Kronobergsregler, där klasserna jacka och icke jacka i klass L11 t o m L20 finns kvar. Klasserna för stående kompletterades med klass L13. Skyttar 10 år och yngre skjuter i klassen Lmini och arrangören uppmanas att kalla fram alla skyttar Lmini vid prisutdelning, alla i klassen ska få pris och priset som delas ut till skyttarna ska ha samma storlek. Resultatlistan som publiceras får innehålla resultat, men ska om möjligt publiceras i t ex alfabetisk ordning och inte i placeringsordning.

Nationella regelverkets "lokala klasser" och IndTA2.0

Som arrangör, tänk på att kontrollera tävlingslicenser, vilket inom en snar framtid endast går att göra via tävlingskalendern.

Då behöver arrangören lägga upp en tävling (evenemang är en annan administrativ funktion) och öppna tävlingen för anmälan eller så väljer arrangören att själv lägga in skyttarna i administrationsverktyget IndTA2.0 enbart för att kontrollera tävlingslicens. Arrangören kan t ex använda klass LÖ med syfte att se tävlinglicens på skyttar som under året fyller 15 år eller är äldre. Övrigt anmälningsförfarande sköts via e-post. 

Efter samspråk med representant från regelkommite och för SvSF:s tävlingskalendern kommer SvSF:s Gevärssektion inom kort med riktlinjer för hur arrangörer använder IndTA2.0 vid tävlingar med "lokala klasser" 

Samla föreningar i er zon och håll zonmöte!

Smålands Skyttesportförbund och SmSF:s Gevärssektion uppmanar övriga zoner att samlas till ett liknande möte och lyfta zon frågor.

// Eva Sundqvist och Kattis Andersson

Minnesanteckningar från Kronobergs zonmöte.

Uppdaterad kalender
(OBS! Kom ihåg att tävlingar i detta dokument kan byta datum, kolla alltid Tävlingskalendern och gå alltid in via länken www.indta.se - skriv GEVÄR i sökrutan och klicka på SÖK. Då hittar du alla tävlingar även de tävlingar som i dagsläget bara är utlagda som evenemang.)

Klassindelning lokala tävlingsbestämmelser Kronoberg zon. 
(Obs version 3, justerat information om klasser samt lagt till bl a text gällande skjuttider)

Skribent: Kattis Andersson
Epost: This is a mailto link

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Kattis Andersson, Skyttegatan 14
343 71 Diö

Kontakt:
Tel: 0709679940
E-post: smaland@skyttesport....

Se all info