Hoppa till sidans innehåll
Foto: Kattis Smålandsseriernas final

Smålandsserien blir Smålandsseriernas final

12 OKT 2014 08:38
Finalen bygger på de sedan lång tid tillbaka välorganiserade zonserier som har sina etablerade regler. Nu kopplar vi samman zoner till en gemensam final för Småland. Läs mer om hur lag kvalificerar sig samt förutsättningar och regler i finalen.
  • Uppdaterad: 19 APR 2017 11:33

Är Er förening Smålands bästa nationella förening?

Genom att anmäla sig och delta i zonserien er förening tillhör. Det lag som vinner zonserien i respektive zon, kvalifidera sig till Smålandsseriernas final som avgörs i april 2015. 

Finalen uppmärksammas på Smålands hemsida. Bäst av allt, segrande lag får titeln Smålands bästa nationella luftgevärsförening 2015 och som grädde på moset får föreningen 3 000 kr i prispeng, inneha vandringspriset ett år. Guld och silvermedaljören i finalen är direktkvalificerad till nästa års final. Själklart får guld-, silver- och bronsmedaljörer medaljer. 

Nytt för i år

Under 2013-2014 startar Smålandsserien. Första upplagan fick ett positivt mottagande, samtidigt blev det svårt att få till tre finaltillfällen varför vu valt att justera i reglerna.

2014-2015 skjuts Smålandsserien med andra förutsättningar och till viss del omarbetade regler. Serien har blivit en final, där kvalificerade lag samlas och skjuter en Smålandsseriefinal. Finalen bygger ju på de sedan lång tid tillbaka välorganiserade zonserier som har sina etablerade regler. Tidigare har zonserierna inte haft någon koppling till varandra, men det vill vi ändra på genom den gemensamma finalen som avslutar säsongen.

HUR KVALIFICERAS MITT FÖRENINGSLAG TILL SMÅLANDSFINALEN?

För att din förening ska ha chans att kvala in till Smålandsserien behöver ni anmäla ett föreningslag till eran zons serie, träna och kämpa väl i matcherna som skjuts enligt zonseriens regler och förutsättningar. Det föreningslag som har bästa resultat i zonserien kvalificerar sig till Smålandsserie finlaen i april 2015.

ZON   ANSVARIG   E-postadress   TELEFONNUMMER   INBJUDAN
Jönköping   Magnus Gustafsson   This is a mailto link   070-896 16 13   LÄNK 
Kalmar N   Erling Åberg   This is a mailto link   070-282 85 07   LÄNK 
Kronoberg   Sabina Fagerlund   This is a mailto link   070-896 01 05   LÄNK
Kalmar S   Har ingen serie, men har möjlighet att anmäla ett lag till Smålandsserien se information & regler.         
   

Ansvarig för Smålandsseriernas final:
Eva Sundqvist, 10m ansvarig Sm Gevärssektion E-post 
Rune Andersson, E-post

Inforamtion inför säsongen:
140929 Information inför säsongen

Regler:
140824 REGLER

   

HUR FÅR JAG INFORMATION UNDER SÄSONGEN?

På hemsidan under GEVÄR finns SERIETÄVLINGAR. Där hittar du SMÅLANDSFINALEN samt zontävlingarna i Jönköping, Kalmar norra och Kronoberg. Under respektive rubrik hittar du resultat, här gör zonansvariga på olika sätt med resultaten. Några resultat uppdateras på Smålands hemsida medan andra zonserier uppdateras på arrangerande förenings hemsida. Oavsett hur zonansvarig för serierna gör, kommer vi att nyfiket följa och uppdaterar efter hand med resultat. Vårt mål är att du lätt ska kunna hitta resultatet från zonserierna.

REPORTAGE:
Utöver uppdateringar av resultat kommer reportage från zonserierna att publiceras som nyheter på Smålands hemsida. Vem vet det är kanske din förening och ditt lag som är med i ett reportage?

När zonserierna är klara, kommer en presentationen av finalisterna till Smålansfinalen. Självklart också ett större reportage från finaldagen i april 2015.

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Sara Stamnestrø, Högaholmsgatan 1
576 32 Sävsjö

Kontakt:
Tel: 0793341099
E-post: This is a mailto link

Se all info