Hoppa till sidans innehåll
Foto: Eva Sundqvist Berga USKF guldmedaljörer Sm seriernas final 2016

Smålandsserierans final 2016

07 APR 2016 08:59
Fjolårets segrare Anderstorp fick ge vika för Berga som segrade och Figeholm som blev silvermedaljörer och därmed direktkvalificerade till 2017 års final.
  • Skapad: 07 APR 2016 08:59

Smålandsseriernas final 2016

Andra upplagan av Smålandsseriernas final

Sköts den 10 april hos Figeholms skf och det blir den andra upplagan av Smålandsseriernas final. Anderstorp fick lämna över vandringspriset till nya guldmedlajörer - Berga USKF. Förutom Berga, som genom sin vinst, blir direktkvalificerad till 2017 års final går även silvermedaljören Figeholm direkt till final nästa år. 

Anderstorp 2015 års vinnare kvalificerade att möta årets zon-serievinnare

2015 var första gången vinnarna av zonserierna samlades i en gemensam final. Anderstorp segrade och fick första inteckningen i vandringspriset. På andra plats kom Figeholm. 10 april möter Anderstorp och Figeholm de vinnande lag från zonserierna. Vilka finalisterna blir vet vi inte ännu.

 

Kalmar Norra

Kalmar Norra är i sluttampen av sin serie. De har hunnit med 7 omgångar. Figeholm leder serien just nu och Gunnebo ligger tvåa. Om Figeholm vinner serien blir det serietvåan som får representera Kalmar Norra. Sista omgången skjuts vecka 9.

Kalmar Södra

Kalmar Södra hade för avsikt att ha en zonserie denna säsongen, men så blev det inte. Vällkomna in i zonseriekampen säsong 2016-2017. Kalmar södra kommer att bjudas in till finalen 10 april.

Jönköping

Jönköpings zonen har valt att ha en lagtävling i Anderstorp. Där avgjordes vilket lag som gör Anderstorp sällsap till Smålandsseriernas final 10 april I FIgeholm.

Jönköpings Zonlag tävling i Anderstorp Smseriernas Final uttagning
FOTO: OKänd fotograf.  I mitten av bilden på bordet ses även vandringspriset för Smålandsseriernas final, Anderstorp var första lag att erövra den. Vem blir det i år?

Kronoberg

Fyra lag skjuter i Kronobergsserien i dagsläget leder Tolg serien. Den 3 april skjuts Kronobergsseriens final. Då får vi svar på om Tolg eller något annat Kronobergslag åker till Figeholm.

 

Inteckning i Vandringspriset, Smålandsseriernas final upplaga 2

Vinnarna av finalen 10 april får en inteckning i vandringspriset och de tre främsta lagen tilldelas guld-, silver-, och brons- medaljer samt penningpris.

 

// Eva Sundqvist, 10m ansvarig Smålands SDF gevärssektion.

Smålands Skyttesportförbund

Förbundsstyrelse 

Förbundsinfo

E-post till:

Förbundsstyrelse

Gevärssektionen

IndTA2

 

 

 

 

 

Logga Skyttegym

 

Sävsjö skyttecenter

  

Postadress:
Smålands Skyttesportförbund
Sara Stamnestrø, Högaholmsgatan 1
576 32 Sävsjö

Kontakt:
Tel: 0793341099
E-post: This is a mailto link

Se all info